Yhdistys

Salonseutulaisten Piintilän, Junttilan, Yli-Jaman ja Haikion sukujen 261 jäsentä piti Kalastajatorpalla vuonna 1948 sukujen edustajien kokouksen, jossa päätettiin yksimielisesti ryhtyä toimenpiteisiin sukuyhdistysten perustamiseksi ja sukututkimuksen suorittamiseksi.

Piintilän, Ali-Junttilan, Yli-Jaman ja Haikion sukujen puumerkit
Piintilän, Ali-Junttilan, Yli-Jaman ja Haikion sukujen puumerkit

Haikion sukuyhdistyksen perustava kokous pidettiin Helsingissä 18.2.1950. Yhdistyksen puheenjohtajina ovat toimineet kunnallisneuvos Akseli Haikio, dipl.kauppias Matti Haikio, alueisännöitsijä Veikko Talkamo, emäntä Liisa Viljamaa, agrologi Unto Lehmusvirta, merkonomi Maija Lundmark, majuri Jarmo Haikio, ekonomi Vesa Talkamo, fysioterapeutti Hannele Saarnilahti ja KT Pirkko Tiuraniemi. Yhdistys kokoontuu joka toinen vuosi oman sukuhaaran sukukokouksiin ja joka toinen vuosi Piintilän, Junttilan, Yli-Jaman ja Haikion sukujen yhteiseen sukujuhlaan.

Piintilän, Junttilan, Yli-Jaman ja Haikion sukujen yhteisiä sukukirjoja on valmistettu kolme. Ensimmäisen kirjoittivat Kansallismuseon intendentti Aulis Oja ja hum. kand. Paavo Kärenlampi (1966). Toinen sukukirja julkaistiin v. 1988 ja kolmas v. 2008.

Kuvia Kalastajatorpan kokouksista

Kalastajatorpalla 1948
Kalastajatorpan kokous 1948
Kalastajatorpalla 2008
Kalastajatorpan kokous 2008
Kalastajatorpalla 1988
Kalastajatorpan kokous 1988